Riikka Vepsä | Historia

Riikka Vepsä

Historia

KULTASEPPÄ, TAIDEHARRASTAJA JA KÄSITYÖLÄINEN

Olin 9-vuotias kun sain ensimmäiset öljyvärini. Olen aina pitänyt piirtämisestä ja maalaamisesta, ja ajan salliessa olen jatkanut tätä harrastustani aina kun se on ollut mahdollista. Rakastan myös valokuvausta ja kuvien muokkausta. Voisin uppoutua tarinoiden kertomiseen kuvien kautta vaikka päiväkausiksi! 

Koruja ja lasikaiverruksia teen myös edelleen tilauksesta mikäli aika sallii, vaikka viimeisimmästä alan työkokemuksestani Kalevala Korulla on jo tosi pitkä aika. 

Minulla on lähestulkoon jatkuvasti jokin projekti menossa. Kädessäni pysyy siveltimen ja hiiren lisäksi myös vasara, ja omakotitalon piha on oiva paikka toteuttaa pieniä nikkarointiunelmia.

Projektejani ja muutakin elämääni voi seurata Instan julkisesta profiilistani.

OPETTAJA

Valmistuttuani Lahden Käsi- ja Taideteollisuusoppilaitoksesta vuonna 2002 sain kesäksi töitä pieneltä kultasepänpajalta. Syksyn saapuessa lähestyin Imatran Työväenopistoa yhteistyöehdotuksen merkeissä, ja lopulta toimin siellä kuuden vuoden ajan tuntiopettajana. Opetin aikuisia tekemään hopeakoruja, ja viihdyin toimessani erinomaisesti. Yksi vahvuuksistani on kärsivällisyys ja kyky asettua oppilaan saappaisiin; kukaan ei ole seppä syntyessään. Ei edes kultaseppä.

MYYJÄ, ASSARI, B2B

Menin väliaikaisesti vaatekauppaan töihin 2004, mutta jäin sille matkalle 14 vuodeksi edettyäni esimiesasemaan  vuonna 2008. Minut rekrytoitiin toiseen kauppaketjuun vuonna 2010. Päätös vaihtaa työpaikkaa perustui siihen että olin kiinnostunut kaupan taustatoiminnoista, ja tässä toisessa ketjussa ne sijaitsivat Suomessa. Näin mahdollisuuden uuteen urapolkuun, ja vuoden päästä olin jo hankinnassa ostoassarina. Vuonna 2014 sain myös ostovastuuta assarin hommien rinnalle, ja vastasin mm. korujen ja sukkatuotteiden valikoimasta sekä hankinnasta Aleksi 13- ja Your Face -ketjuissa. Sain kartutettua arvokasta b2b-kokemusta, ja opin myös valtavasti hankintaprosesseista sekä tietojärjestelmistä.

ESIMIES

Olen toiminut esimiehenä kolmessa eri vähittäiskaupan ketjussa ja viidessä eri myymälässä yhteensä seitsemän vuoden ajan. Tiimeihini on vuosien varrella kuulunut yli sata ihmistä.

Myynnin ja ihmisten johtaminen on alati kehittyvä alue, jossa esimies ei koskaan voi sanoa olevansa valmis.

Tärkeimmät opit näistä työtehtävistä ovat tiimin merkityksen kirkastuminen, vahva liiketoiminnan ymmärrys, asiakkaiden kuuntelu ja asiakastyytyväisyyden kehittäminen. Myös ajanhallinta ja priorisointi sekä projektinhallinta kehittyivät tässä työssä. Esimieskokemukseni kautta olen hyvä tiimiläinen, joka ymmärtää myös esimiehen näkökulman.

Riikka Vepsä
Kurkkaa, mikä diplomi on kyseessä!

Työhistoriaani voit tutustua tarkemmin LinkedInissä.